Deze website is voor de leerkrachten van de
            

Vincent Oyserman: 0497/81 78 64

ict.sklo@leuven.be
GBS Keerbergen GBS Boortmeerbeek GBS Haacht GBS Toverveld SKLO Leuven
                             

Een introductie bij het leren programmeren. De leerlingen geven eenvoudige instructies door middel van pijltjes om de bloemen in de vaas te steken met behulp van Roby. Downloaden en uitvoeren. Klik hier voor Roby. (Het is mogelijk dat het uitvoeren van het programma wordt gehinderd door de virusscanner: neem dan contact op met de ICT-coördinator)

TUXPAINT is vrije software en dus helemaal legaal en gratis. Het is een kindvriendelijke versie van PAINT en vrij eenvoudig te bedienen. De kinderen hebben heel snel mooie resultaten. Dit is echt CREATIEF COMPUTEREN. Je kan hier het installatieprogramma downloaden. Nadat je het programma hebt geïnstalleerd mag je het installatieprogramma weer verwijderen.
Bij het programma horen nog een heleboel 'stempels'. Download ze hier.

Een .PDF bestand volledig naar je hand zetten kan 'online'.
Als er niet teveel kolommen en afbeeldingen door elkaar staan ka je het perfect omzetten naar een bewerkbaar bestand.
Surf naar deze pagina en ontdek de moglijkheden. Klik hier.
Rekentruuks
Een programma voor het 5 de leerjaar. Eerst downloaden - dan opstarten.
Google Chrome
Een browser van de Google familie. Flash is automatisch mee geïnstalleerd zodat je hiermee geen problemen gaat hebben.
Free
YouTube
Download
Free YouTube Download
Download en installeer dit programma om filmpjes van Youtube op je harde schijf te bewaren. Voor scholen met een lage download mogelijkheid (Keerbergen) zeker een aanrader.
SCHUIFRAAM (Photoscramble2).
Deze zipfile downloaden en 'unzippen'. Maak een map op je harde schijf die je snel kan terugvinden. Je moet zelf een snelkoppeling maken naar je bureablad. Je kan een eigen foto kiezen om mee te spelen. Ook de maat van het schuifraam kan worden aangepast. Uitstekend programma voor kinderen met problemen bij het besturen van de muis of om ruimtelijk inzicht te bevorderen.

http://www.woordkasteel.com/

Een rekenprogramma, een spellingspakket en kloklezen: gratis.
Een eenvoudig programma om foto's te bekijken en er eventueel een slideshow (diareportage) van te maken vind je op deze website: http://www.irfanview.com.   Wil je meer mogelijkheden, download dan ook de zogenaamde plug-ins. Klik op het logo en daarna op 'Uitvoeren' of 'Openen' om onmiddellijk te installeren.
AVI
AVI bepaling: Als je een tekst op de computer hebt gedownload of gescand kan je met dit programma het AVI-niveau bepalen. Klik hiernaast op het te downloaden en te installeren. Klik hier voor de handleiding.

VLC 32 bit

VLC 64 bit

Met dit programma kan je vrijwel alle filmpjes en DVD's bekijken.
Een internet site met heel wat programma's die je zo kan laten werken.
http://www.digischool.nl/po/ds/dbs/groepen/1-2/12.htm
http://www.fi.uu.nl/rekenweb/
Voor kinderen die van uitdagingen houden. Probeer eens met de kangoeroeklas.
www.computermeester.be
Een heleboel programma's gratis te gebruiken, af en toe een oogje dichtknijpen voor reclame..
Mybee
Gebruik deze browser om je kinderen veilig te leren surfen. Downloaden en installeren. Als je zelf kinderen hebt, een aanrader voor thuis!
Mozilla Firefox
Een veilige browser als je internet explorer beu bent. Door het feit dat deze browser minder bekend is zijn er ook minder hackers in geïnteresseerd en loop je minder kans op het binnenhalen van virussen.